Националите ни ще излязат днес в традиционните си цветове в бяло

...
Националите ни ще излязат днес в традиционните си цветове в бяло
Коментари Харесай

Националите изоставят златистото, връщат традиционните цветове

Националите ни ще излязат днес в обичайните си цветове в бяло и зелено на приятелския мач с Азербайджан в Баку от 18 часа, съобщи пратеникът на Българска телеграфна агенция на шампионата FIFA Series. 

Това е станало ясно след техническата конференция. Азерите ще бъдат напълно в алено.

В първия си двобой против Танзания България игра с колорит на златист цвят като главен плюс кралско синьо. Екипът бе презентиран в края на предходната година от компанията, която доставя екипировка на БФС.

Тази смяна бе направена в чест на 100-годишнината на проведения футбол в страната ни. Както и за 100 година от първия формален мач на националния ни отбор, изигран през месец май 1924 г. 

За първи път България игра с екип, друг от бял, зелен или червен. И без значение че такива процедура към този момент има по целия свят и с клубни и с национални тимове, концепцията не бе призната добре измежду почитателите - без значение от успеха над Танзания с 1:0.

На този стадий не е ясно дали златистото ще бъде употребявано още веднъж през тази година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР